06 september 1967 – UITSTEL VAN BETALING VOOR HAAGSE RADIATORENFABRIEK VAN HEIJST
Den Haag – Het Haagse Van Heijst en Zonen vraagt uitstel van betaling aan. Bij het bedrijf werken zo’n 1.200 mensen. De vakbond laat weten dat het al meerdere keren aan de bel heeft getrokken over de financiële situatie bij het bedrijf. Maar de directeur laat keer op keer weten dat er niets mis is. Later blijkt dat hij zelf geld uit de kas heeft gehaald en dat er een schuld is van acht ton bij het pensioenfonds.
06 september 1972 – WINKELCENTRUM ZUIDPLEIN GEOPEND
Rotterdam – Rotterdam-Zuid krijgt als eerste in Nederland zijn stadsdeelcentrum. Het enorme winkelcentrum heeft winkels en een eigen metrostation. Het winkelcentrum is in 2 jaar gebouwd. Het centrum wordt geopend door Mies Bouwman.
06 september 1973 – RIJTOCHT DOOR DEN HAAG VOOR JUBILERENDE KONINGIN JULIANA
Den Haag – Voor het eerst in jaren trekt Koningin Juliana weer in een koets door Den Haag. De aanleiding is haar zilveren regeringsjubileum. Bij haar in de koets zitten, naast Prins Bernhard, ook nog zeven prinsjes, die het publiek in verroering brengen. Na afloop van de tocht door de stad wordt de Koningin toegejuicht op het paleis Noordeinde aan de Lange Voorhout.
Viering Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Juliana in Den Haag , overzicht koffiemaaltijd. Foto: Rob Mieremet, Nationaal Archief/Anefo Viering Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Juliana in Den Haag , politie houdt publiek in bedwang. Foto: Rob Mieremet, Nationaal Archief/Anefo Viering Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Juliana in Den Haag , Hare Majesteit zwaaiend met beide armen op balkon. Foto: Rob Mieremet, Nationaal Archief/Anefo
06 september 2002 – OMSTREDEN HITLER-BEELD TOCH TE ZIEN IN BOIJMANS-VAN BEUNINGEN
Rotterdam – Ophef in Rotterdam als in het museum Boijmans-van Beuningen in Rotterdam een wassen beeld van Adolf Hitler wordt tentoongesteld. Leefbaar Rotterdam is woest, maar wethouder Hulman zegt dat hij niet gaat bepalen wat in het museum te zien is. Ondanks alle kritiek laat directeur Dercon het beeld toch in de expositie ‘omdat alle goede kunst pijn doet’.