17 augustus 1988 – ‘HIS ROYAL BADNESS’ PRINCE VULT DE KUIP
Rotterdam – Popartiest Prince is in Rotterdam voor zijn drie concerten van zijn Lovesexy-tour en dat zou Rotterdam merken ook.
De media zijn lovend over het concert, maar de fans zijn dat niet allemaal. Het podium staat langs de lange zijde, voor een ‘intieme sfeer’, maar omdat de videoschermen ontbreken, zien veel mensen nauwelijks iets van wat er op het podium gebeurt. Ook het geluid is niet al te best.
Buiten het Feyenoord-stadion doet Prince zijn bijnaam ‘his Royal badness’ (zijne koninklijke slechterik) eer aan. Dat merken ook de verslaggevers van Het Vrije Volk, die zich als ware papparazi ontpoppen.
“Hoe een popster wordt afgeschermd! Vergezeld van een motoragent met zwaailicht snelden Prince en zijn gevolg in vier ‘dikke’ Mercedessen Rotterdam uit. Van verkeersregels trok niemand zich iets aan. Op de Van Brienenoordbrug had de ‘popcolonne’ al een snelheid van dicht tegen de honderdveertig kilometer per uur en was de race begonnen.” (Het Vrije Volk, 18-08-1988)
Die race wordt overigens verloren door de verslaggevers, omdat één van de volgauto’s het als taak ziet om de auto met verslaggevers zoveel mogelijk te blokkeren. Dat daarbij de colonne zig-zaggend richting Den Haag rijdt is daarbij blijkbaar geen enkel probleem.
Prince verblijft in het Hotel des Indes in Den Haag. Daar komt hij al om half twaalf aan, om de volgende twee dagen weer naar Rotterdam te gaan.
Barriers
Er speelde daarnaast nog een probleem. Op de avond voor het concert in Rotterdam gaf Prince een optreden in Noorwegen. Maar dat ging mis. Tijdens het optreden kwamen mensen in de verdrukking en vielen flauw.
Prince had eigenlijk helemaal geen zin meer in dit soort concerten, onder dit soort gevaarlijke omstandigheden. Volgens Mojo-directeur Leon Ramakers lag er wel een plan klaar: er zouden speciale hekken komen, die het veld op een veilige manier in verschillende stukken zou verdelen. Dat moest de kans op verdrukking voorkomen. Echter, de plannen bestonden alleen nog maar op papier.
“Die nacht werd iedereen in de omgeving Rotterdam gebeld die kon lassen en wonder boven wonder lukte het om de volgende dag de Kuip te voorzien van de nieuwe barriers” (Leon Ramaker, toenmalig Mojo-directeur uit het Mojo-DNA, Sander Donkers en David Kleijwegt).
De volgende dag kwam Prince om het veld te inspecteren. En de aanpassingen naar zijn wens.
Volgens Mojo kregen andere artiesten ook lucht van de ‘Mojo-barrier’ en werd het hekje daarna regelmatig opgenomen in een contract voor een grote band, ook als Mojo er niet bij betrokken was.
Bronnen: Mojo – Prince in Rotterdam
Het Vrije Volk – 18-08-1988 – Achtervolging Prince gestopt met wigpiraterij
17 augustus 2007 – LIJST PIM FORTUYN OPGEHEVEN
Rotterdam – Na de uiterst slecht verlopen verkiezingen van 22 november 2006 (0 zetels) besluit het bestuur toch nog mee te doen bij de Provinciale Staten. Dat gebeurde in Zuid-Holland, Overijssel en Gelderland. In geen van de drie provincies werd een zetel behaald, waardoor ook de enig overgebleven Senaatszetel verloren ging. Omdat daardoor een deel van de subsidies wegvielen kwam er (opnieuw) een ledenraadpleging, waarbij een overgrote meerderheid stemde voor opheffing van de partij. Bij een eerdere stemming (21 juli) was dat ook al besloten, maar toen waren er niet genoeg leden aanwezig.
17 augustus 2009 – ROTTERDAMSE BADEEND (12 METER) LEKGESTOKEN IN BELGIË
Rotterdam – Het kunstwerk van Rotterdammer Florentijn Hofman van een 12 meter hoge badeend wordt vernield door onbekenden in Maasmechelen. Eerder lag een grotere versie al in Japan in een haven, maar in België zijn mensen er blijkbaar minder blij mee. Op Facebook komt een condoleanceregister. Twee weken later is de eend weer terug, gerepareerd en al.