04 november 1973 – REGIO LAAT DE AUTO STAAN OP AUTOLOZE ZONDAG
Zuid-Holland – Ook in Holland blijven de auto’s aan de kant van de weg staan op de eerste autoloze zondag van 1973. Vanwege de olieboycot richting Nederland verbiedt de overheid het rijden in een auto. Het is even wennen, maar de Nederlanders houden zich er zeker aan.
04 november 1980 – TEGENPARTIJ PRESENTEERT POLITIEK PROGRAMMA RUGOP’81
Den Haag – De twee Haagse ‘politici’ Jacobse en Van Es (Van Kooten en De Bie) presenteren in het Haagse Café Corona het partijprogramma Rugop’81. De twee ‘vrije jongens’ laten meteen weten dat alle journalisten op een verkiesbare plaats bij de partij staan. De Tegenpartij wordt daarna erg populair in Nederland en kan volgens peilingen zelfs rekenen op zetels, ook al doet de partij in het echt helemaal niet mee.
04 november 1982 – LUBBERS JONGSTE PREMIER VAN NEDERLAND
Den Haag/Rotterdam – Ruud Lubbers (Rotterdam) wordt door Koningin Beatrix benoemd tot premier van Nederland. Daarmee is hij de jongste van Nederland die het ooit tot premier schopte. De Partij van de Arbeid kwam uit de verkiezingen als de grootste, maar al vrij snel werd duidelijk dat het CDA en de VVD het kabinet zouden vormen. Lubbers werd premier, omdat oud-premier Van Agt (ook CDA) zijn plek afstond, ook al was hij lijsttrekker bij de verkiezingen.
04 november 1996 – ERASMUSBRUG AFGESLOTEN VANWEGE TRILLINGEN
Rotterdam – Precies twee maanden na de opening door Koningin Beatrix wordt de Erasmusbrug afgesloten voor al het verkeer. Door de combinatie van wind (windkracht 6) en regen, beginnen de tuien van de Erasmusbrug te bewegen. De brug ‘wiebelt’ daardoor. Uiteindelijk wordt het probleem verholpen met trillingsdempers op de tuien.
Lees verder: Erasmusbrug afgesloten vanwege trillingen in de brug
04 november 2009 – LLiNK RAAKT ZENDLICENTIE KWIJT
Rotterdam – De Rotterdamse publieke zender LLiNK zal verdwijnen uit het pulbieke bestel. De idealistische omroep uit het Lloydkwartier heeft volgens minister Plasterk ‘zijn eigen ambities niet waargemaakt’. In de jaren van het bestaan kwam de zender vooral in het nieuws door bestuurlijke ruzies en financiële problemen. Er komt nog een rechtszaak tegen het intrekken van de licentie, maar op 1 september 2010 gaat de zender op zwart.
04 november 2012 – VREUGDE IN BARENDRECHT: GEEN ONDERGRONDSE CO2-OPSLAG
Barendrecht – Grote vreugde in Barendrecht als minister Verhagen van Economische Zaken bekend maakt dat een proefproject met de ondergrondse opslag van CO2 onder Barendrecht niet doorgaat. De bedoeling was dat oude gasveld gevuld zouden worden met CO2, maar de bevolkingen en de gemeente zien dat niet zitten.